Empire of Althainia (5E)

From Action
Jump to navigation Jump to search
5A5A logo
Starfox's 5th Edition Fan Page

Vi spelar efter PHB (raser, bakgrunder och yrken) - eftersom jag är helt ny på DD som spelledare. Inte efter 5A sidan. De enda reglerna jag tar därifrån är:

 1. En familliar kan inte hjälpa till i striden
 2. Skulle en subklass ge er en proficiency ni redan har får ni välja en skill från den listan som ert yrke har.

För er om jag inte spellett förut - Jag är mer för rollspel och att ni och jag upptäcker era karaktärer tillsammans och deras bakgrunder, deras liv och hur de blev de som de blev samt hur deras framtid blir. Så balanserade karaktärer med ett eller två fokus när det gäller era attribut känns alltid roligare att spelleda än minmaxde, men men det är upp till er

Ni kommer att ha känt varandra sedan tidigare och jobbat ihop med olika saker. Mest för att jag är lat och vill sätta i gång att spela så snabbt så möjligt.

Ni befinner er i Empire of Althainia och har alla tagit er till Zadash av någon orsak. Zadash är en frihandelsstad som fortfarane är en del av kejsaren men som styrs av ett råd. Här finns även ett Tower of High Sorcery.

Yrken

Lite speciella saker för olika yrken som jag vill testa, mest för rollspels skull.

Barbarians, Fighters, Paladins, Rogues finns lite överallt.

Articifiers

Artificers finns inte i Player's Handbook.

Den enda rasen som kan bli articifers är gnomer då dessa har en knack för att uppfinna bisarra saker. De ses inte som magiker då dessa inte använder magi per se. Utan de har liknande förmågor om de måste använda tekniska pryttlar för att kunna kopiera magiska förmågor.

Oftast blir deras teknomagiska lite konstiga eller i väsrta fall exploderar eller brinner upp. (Typ när man väljer att ta bort en infusion så kan något bissart hända för rollspelets skull).

Bards

Bars liksom Articifers ses into som magiker och behöver inte vara med i Order of Wizardry, ingen har någonsin sett en Bard i Order of Wizardry. De bara kan kasta magi och jobbar på sina rykten för att inte blir sedda som en outcast wizard.

Clerics:

Gods of Light:

 1. Austinian - God of Light, Goodness
 2. Taliena - Goddess of Love and Friendhip
 3. Kadiya - Goddess of Peace
 4. Kantilles - God of Good Magic
 5. Siccara - Goddess of Healing and Death

Gods of Neutrality:

 1. Kwainin - God of Balance and Merchants
 2. Zandreya - Goddess of Nature
 3. Sebatis - God of Neutral magic
 4. Cliath - God of Art, Creation
 5. Raije - God of War
 6. Turpa - Goddess of Weather

Gods of Darkness:

 1. Necrucifer - God of Darkness
 2. Drakkara - Goddess of Dark Magic
 3. Mencius - Got of Vengence
 4. Fatale - God of Murder
 5. Dragoth - God of Disease and Decay
 6. Devion - God of Trickery and Mischief

Druids

Följer huvudsakligen Turpa (Goddess of Weather) eller Zandreya (Goddess of Nature) eller Dragoth (God of Disease and Decay)

Monks

Det sägs att alla magiker förr eller senare beger sig till the Temple of the Serpent's Eye i ett mytiskt ställe som kallas The Dragon Vale som sägs var en plats där de första drakarna föddess i världen och dit all drakar beger sig för att lägga sina ägg. Där sägs det att de får lära sig mystiska krafter som ingen vet något om...

Wizards, Sorcerers och Warlocks:

Wizards som vill avancera inom sin studier över level 1 spells måste tillhöra the Order of High Wizardry. Detta är en lös allians där magiker oavsett vilken gud och alignment de följer delar sina kunskaper med varandra och studerar magi. När en Wizard vill avancera och lära sig avancerad magi (level 3+) måste de ta sig till ett Tower of High Sorcery (Finns bara Fyra i Imperiet och ett av dem är i Zadash) och där göra en test som testar deras kunskaper och motovation till magin. Sorcerers gör samma test för att kunna låsa upp sin potential. Men annars så ses dem som lite annorlunda av Wizards men är "companions in the arcane weave".

De som väljer att inte göra testerna har ingen rätt att studera och lära sig magi i Order of High Sorcery och ses som outcasts och fredlösa. Och det finns de magiker som jagar ned dessa outcsts för att döda dem och t deras magi.

Warlocks är freaks of nature enligt the Order of High Sorcery och de ses som om de stjäl magi ifrån the Weave. Men problemet för Order of High Sorcery är att the Gods of Magic inte har svarat på deras böner om warlocks.

Det finns två synliga månar, Kantilles och Sebatis. Det sägs att det finns en tredje som heter Drakkara (Som bara kan ses av Dark (evil) wizards).